وبلاگicon
azərbaycan səsı|ندای آذربایجان

وبسايت خبري تحليلي نداي آذربايجان

آخرين مطالب
ثبت چمن طبیعی سلطانیه و چنار پیر در فهرست میراث طبیعی کشور

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: چمن(چمنزار) سلطانیه و درخت چنار کهنسال در روستای زهتر آباد شهرستان طارم در فهرست آثار میراث طبیعی کشور به ثبت رسید.

 یحیی رحمتی با بیان این مطلب افزود: همزمان با برگزاری نشست تخصصی ثبت آثار طبیعی کشور پرونده های این دو اثر طبیعی که توسط معاونت میراث فرهنگی استان زنجان آماده شده بود، پس از بررسی اسناد و مستندات پرونده این دو اثر طبیعی با اکثریت آرا به ثبت رسید.

وی با اشاره به اینکه نشست تخصصی ثبت آثار طبیعی توسط معاونت میراث فرهنگی کشور در تهران برگزار شد، خاطرنشان کرد: چمن تاریخی سلطانیه به دلیل در معرض خطر بودن به علت افزایش چرای بیش از حد دام و همچنین افزایش میزان بهره برداری از آبهای زیرزمینی در منطقه به عنوان اثر درمعرض خطر به ثبت رسید.

رحمتی یادآورشد: این آثار تحت حمایت و نظارت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان خواهند بود.وی گفت: در برنامه دفاع از ثبت این آثار دکتر فیض ا...پور از دانشگاه زنجان نیز همکاری کردند.

چمن طبیعی سلطانیه قسمتی از فلات زنجان - ابهر را در برگرفته و این فلات از فاصله گرفتن دو رشته ارتفاعات موازی که در جهت شرقی - غربی امتداد دارند، تشکیل شده، ارتفاعات شمالی شامل کوه های طارم از رشته جبال البرز در خط مستقیم و رشته ارتفاعات جنوبی واقع دراین ناحیه که به رشته کوه های سلطانیه معروف است.

چمن معروف سلطانیه با وسعت تقریبی 35 کیلومترمربع به طول 20 کیلومتر به عرض متوسط 2 کیلومتر در قسمت جنوبی این فلات قرارگرفته است.

اوضاع جوی موقعیت چمن سلطانیه در منطقه، که مرتفع ترین نقطه فلات زنجان و ابهر است، (به ارتفاع 1800 متر) ادامه رشته کوه های واقع درجنوب و شمال آن و همچنین مطالعات دیا گرام های جوی، این منطقه را در ردیف مناطق با آب و هوای استپی سرد قرار داده است.

درارتباط با این چمن نقل قولهای فراوانی آمده است، 'حمدالله مستوفی' معتقد است قبل از حمله مغولان در سلطانیه فعلی هیچگونه ساختمانی نبوده، این ناحیه به شکل مرغزار و چمنزار بوده و سلاطین مغول پس ازاستقرار، کم کم برای شکار و گذرانیدن ایام تابستان و با برافراشتن چادرها ایام استراحت تابستانی را در آنجا سپری می کردند به همین جهت این محل 'قون قور اولانگ' یعنی چمنزار یا شکارگاه شاهین نامیده می شد.

'مادام دیولافوا' جهانگرد فرانسوی در سفرنامه خود از چمن سلطانیه به نام کنگرلند یاد می کند (یعنی چراگاه عقابان).

درخت چنار پیر زهترآباد در مجاورت مسجد روستای زهتر آباد، بخش گیلوان از توابع شهرستان طارم واقع شده و با ارتفاع 14 متر و قطر 5/2متر که بر اساس تحقیقات انجام شده، قدمت این درخت به 300 سال می رسد.ایرنا


ندای آذربایجان

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه: